Szabályzatírás.hu

Szabályzatírási szolgáltatásaink

Gyors felmérések

 1. Kétórás interjú + workshop: elmondjuk 2 óra alatt, hogy az ipari jógyakorlat és a tapasztalatink alapján milyen szabályzatokra van szüksége a megrendelőnek, amiről egy írásos vezetői összefoglalót is átadunk.
 2. Egynapos: ellenőrző listánkat használva átnézzük a szabályzatok nyilvántartását, összesítésre kerül a hiányzó és frissítendő szabályzatok listája, amiről rövid prezentációt készítünk magyarul vagy angolul.

Teljeskörű felmérések

 1. Általános átvilágítás: a megbízó szakértőivel kiválasztott 5 alapvető szabályzatot végig olvassuk, az elemzésünk eredményét szóban összefoglaljuk, ütemezett akciótervet készítünk a hiányosságok, fejlesztendő részek megoldására.
 2. Mintaszabályzatok kidolgozása: tudástárunkra támaszkodva, a helyi viszonyokat felmérve, elkészítünk 3 hiányzó, kritikus fontosságú szabályzatot rövid határidővel. A szabályzatok által lefedett folyamatok működtetésében érintett külső és belső szakértőknek workshop keretében prezentáljuk a dokumentumok formai és tartalmi elemeit.
 3. Szabályzati kríziskezelés: szakértőink bekapcsolódnak a gyors megoldásokat és nagy tapasztalatot igénylő szabályzat kialakítási, fejlesztési éles üzleti szituációba, szükség esetén hatósági, felügyeleti, anyavállalati egyeztetéseken képviselik a szabályzati témákat, illetve támogatják a megrendelő felelős vezetőit (CIO, CISO, IT üzemeltetési vezető).

Szabályzati hatékonyságnövelés

 1. Folyamat és struktúra optimalizálás: a minden érintett kolléga által ismert folyamat működik, de a változásoknak, engedélyeknek nincs megfelelő kerete, egyértelmű felelőse – szakértőink célzott kérdésekkel azonosítják a kulcspontokat, javaslatot tesznek a szerepkörök betöltésére és a szükséges feladatok listáját átadják, szükség esetén tovább felügyelik azok teljesítését.
 2. Digitális szabályozási keretek kialakítása: az on-premise tárhelyről, lokális fájlszerverről felhőalapú szolgáltatási platformra költöztetésben segítünk: a szabályzati anyagok konszolidálása, átalakítása, az online verziók referenciáinak, katalógusának kidolgozása, a szükséges bemutatók, képzések megtartása, illetve szükség esetén a dokumentumkezelési megoldás, eszköz, kiválasztása is a feladat részét képezheti.
 3. Fókuszált szabályzatfrissítés: a belső folyamatok és, vagy a külső elvárások (törvény, ISO, ITIL, Cobit, anyavállalati elvárások) elcsúsztak a dokumentált tényektől – gyors felmérést követően fontossági sorrendben aktualizáljuk az érintett szabályzati anyagokat.

Emeltszintű szabályzatkezelés

 1. Szabályzatírási mentorálás/coaching: a kiválasztott üzleti vagy IT szakértőkkel együtt létrehozunk egy aktuálisan szükséges szabályzatot és végig kísérjük az iterációs folyamaton, egészen a kihirdetésig, hivatalos jóváhagyásig. Az egész mentorálási folyamatról vezetői összefoglalót is készítünk.
 2. Szabályzatírási szabályat: segítünk megírni vagy mi magunk megírjuk a szabályzatírási szabályzatot

Kombinált megoldások

 1. Klasszikus szabályzatfejlesztési csomag
  1. Kétórás interjú + workshopot követően a mintaszabályzatok kidolgozását hajtjuk végre, majd egy szabályzatírási mentorálással zárjuk az együttműködés
 2. Teljes szabályzatkezelési reform csomag
  1. Egynapos felmérést követően általános átvilágítást hajtunk végre, amihez kapcsolódóan a digitális szabályozási keretek kialakítása is lezajlik, végül az emeltszintű szabályzatkezelés egy kiválasztott elemét is elvégezzük
 3. Helyzetfüggő szolgáltatáscsomag
  1. Egy gyors felméréshez illesztett szabályzati hatékonyságnövelő szolgáltatást szállítunk le, amihez az emeltszintű szabályzatkezelés egy kiválasztott részét is hozzákapcsoljuk

Kérdése van vagy megrendelne valamit? Írjon nekünk akár most.